Processen verbeteren - Six Sigma

Herken je in jouw bedrijf of werkleven de volgende uitdagingen ?
Er worden te veel fouten gemaakt tijdens het werk. Het product of de dienst varieert in kwaliteit. De (doorloop)tijd om hetzelfde werk te doen, is niet voorspelbaar. De (doorloop)tijd om het werk te doen, valt regelmatig buiten de norm. Het werk dat reeds is gedaan, komt vaak terug omdat het toch niet aan de eisen van de klant en/of wet- en regelgever bleek te voldoen.

Verschillende voorbeelden met als overeenkomst dat ze allemaal de bedrijfsprocessen raken.

Een andere overeenkomst is dat wij kunnen helpen te achterhalen wat de oorzaken zijn van deze problemen om ze vervolgens op te lossen.

Wat kunnen wij voor je betekenen met Six Sigma ?
Six Sigma verbetert het proces door de variatie te verminderen om zo tot een voorspelbare levering en kwaliteit te komen. Six Sigma streeft naar minimale defecten uit het oogpunt van je klant ! Six Sigma verbetertrajecten gaan daarmee verder dan Lean verbetertrajecten.

We zorgen dat je bedrijfsprocessen (nog beter) aantoonbaar in control komen en blijven. Tijdens dit traject achterhalen we niet alleen wat de oorzaken zijn, maar stellen we ook vast of er op de juiste manier wordt gemeten en of dat gebeurt met de juiste meetinstrumenten.

Een waarschuwing is op zijn plaats (en prettig) !
Je klanten stellen eisen aan het product of de dienst, de wet- en regelgever zal ook zo zijn eisen hebben. Je wilt binnen je bedrijf natuurlijk niet wachten totdat de grenzen zijn overschreden, met alle gevolgen en extra werk van dien. Met de gestelde eisen als basis, bepalen en implementeren we de interne limieten in de bedrijfsprocessen. Zo wordt je bedrijf periodiek voorzien van hoe de zaken ervoor staan, dus niet alleen aan het einde van de bedrijfsprocessen, maar ook tijdens de uitvoering. Op deze manier verschijnen er direct waarschuwingssignalen en kan er nog worden ingegrepen in plaats van klachten achteraf oplossen.

Verbetertrajecten
Het ontdekken van de oorzaken is natuurlijk heel belangrijk en tegelijkertijd is het ook de bedoeling dat er structurele oplossingen wordt geïmplementeerd die binnen het bedrijf passen. Dankzij Six Sigma methodes zijn je bedrijfsprocessen aantoonbaar statistisch significant verbeterd.

Net als Lean kent Six Sigma de DMAIC aanpak; prachtig vakjargon dat feitelijk een gecontroleerde stap-voor-stap aanpak betekent. Deze aanpak begint met de probleemstelling en eindigt met de implementatie. Op BlackBelt en GreenBelt niveau kunnen wij je helpen de benodigde veranderingen door te voeren. Een BlackBelt zet zich in als programma- of project manager. En dankzij Continu Verbeteren uit de Lean Six Sigma toolbox werkt Six Sigma goed samen met Scrum Agile werkomgeving.