Opleiding en certificering

Over de opleiding
We bieden verschillende OBM trainingen aan die variëren van MBO tot HBO-niveau. We denken graag met je mee welke training het beste past bij je wensen. Trainingen op groepsniveau en in-company behoort ook tot de mogelijkheden. Afhankelijk van de behoeften, worden de lessen in het Nederlands of in het Engels gegeven.

Tijdens de lessen wordt de theorie besproken, waarbij onder andere de gedragsverklarende modellen en gedragsbeïnvloedende strategieën de revue passeren. Op basis van oefeningen en je eigen voorbeelden, leer je ze te begrijpen zodat je ze makkelijker in de praktijk kunt toepassen. Bij groepen wordt ook gebruik gemaakt van interactieve groepsdiscussies zodat je van elkaar kunt leren.

Ook laten we je kennismaken met bekende valkuilen en verhullen we de meest gemaakte fouten. Natuurlijk vertellen we je ook hoe ze te voorkomen en wat je wel kunt doen… OBM richt zich voornamelijk op het positief bekrachtigen van gedrag waardoor plezier hebben - en het behouden ervan - ook op de voorgrond treedt !

Om het effect van gedragsbeïnvloeding te ervaren, ga je gedurende het opleidingstraject aan de slag met je eigen casus, oftewel het Practitionerdeel van de studie. Het Practitionerdeel geschiedt parallel aan de lessen. In de eerste les maak je al een opzetje van je prestatie verbeterplan zodat je meteen op weg wordt geholpen.

Je krijgt ook meteen inzicht in je eigen doen en laten waardoor je zelf ook slagvaardiger zult worden !
Een ware investering voor het leven te noemen.

Het prestatie verbeterplan
De door jouw gewenste verbetering wordt ondersteund door het zogenaamde prestatie verbeterplan (PVP). Dit is een stappenplan dat je vanaf het begin al helpt om gestructureerd de benodigde aanpassingen te doen. In het PVP specifieer je de probleemstelling en het einddoel waarbij je onderscheid maakt tussen resultaat en gedrag.

Halverwege het plan, ga je met behulp van de meetgegevens uit je meetplan, de gedragspatronen analyseren en weet je waarom gedrag in stand blijft. Dit inzicht is je basis om samen gericht op zoek te gaan naar de verbeteringen die leiden tot het gewenste einddoel.

Eén ding is zeker, na een OBM Practitioner training gevolgd te hebben, kun jij prestaties – al dan niet in het bedrijfsleven - veel sneller oplossen en aanzienlijk verbeteren. Bekijk onze diverse opleidingen om te bepalen welke het beste bij jou past.

Certificering
Kies je ervoor om de titel Certified Practitioner Organizational Behaviour Management te willen dragen, dan dien je geëxamineerd te worden. Het examen wordt afgenomen door de Vrije Universiteit Amsterdam en is onderdeel van de Faculty Economics and Business Administration.

Vereisten
Vereisten voor de trainingen :
  • geen specifieke vooropleiding nodig (MBO/HBO denk- en werkniveau aan te bevelen)
  • een praktijkcasus waar gedragsverandering of performance verbetering nodig is. Dit is de casus waaraan je gaat werken tijdens het opleidingstraject
  • naast de studiedagen voldoende tijd beschikbaar om aan je casus te werken (dit verschilt per casus)
Ga je voor de certificering ? Dan gelden de volgende vereisten :
  • in bezit van HBO-diploma of hoger​​
  • een praktijkcasus waar gedragsverandering of performance verbetering nodig is. Dit is de casus waaraan je gaat werken tijdens het opleidingstraject
  • naast de studiedagen voldoende tijd beschikbaar om aan je casus te werken (dit verschilt per casus)
  • goede kennis van de Engelse taal i.v.m. bijgeleverde literatuur en online leeromgeving​
  • afgerond Master- en Fluency programma* (online leeromgeving).
  • je prestatie verbeterplan vastgelegd in de online omgeving

* Het Master- en Fluency programma toetst in de online leeromgeving of je de theorie beheerst. Per onderdeel wordt eerst de theorie uitgelegd, daarna kies je om de toets te starten. Bij het Master-deel moet je alle vragen twee keer op rij goed hebben, maar er geldt geen tijdslimiet. Bij het Fluency-deel moet je twee keer op rij een x-aantal vragen goed hebben zodat je boven de norm scoort. Tevens geldt er een tijdslimiet. Elk onderwerp kent een eigen norm en tijdslimiet. Ervaring leert dat als je de theorie beheerst, je geen moeite zult hebben met het tijdslimiet. Voor beide programma onderdelen gelden dat er geen limiet zit op hoe vaak je een toets mag (over)doen.