Resultaat en toepassing van OBM

In het bedrijfsleven
Het resultaat van OBM is een gecreëerde werkomgeving dat het beste uit de medewerkers haalt en tegelijkertijd de meeste toegevoegde waarde genereert voor de organisatie. De toepassing van OBM is geschikt voor elke type organisatie.

Het mooie aan OBM is : het duurt geen jaren voordat je performance verbeteringen ziet, binnen enkele maanden is er al een significant positief verschil te zien ! Bedrijven met een hoge kostendruk en bedrijven die zich in een sterk concurrerende markt bevinden, zullen OBM al snel weten te waarderen..

In de maatschappij en privéleven
OBM helpt om probleemgedrag te analyseren en weg te nemen, tegelijkertijd draagt het bij om nieuw gedrag te ontwikkelen en om bestaand gewenst gedrag in stand te houden. De toepassing van OBM is onder andere geschikt voor hulpverlening, scholing (gedrag en resultaat/cijfers) en opvoeding.

Voor jezelf
OBM is ook geschikt om inzicht te krijgen in je eigen doen en laten. Het leert je je eigen gedrag te veranderen en daarmee kun je je omgeving beïnvloeden. Effectiever en efficiënter functioneren terwijl je je beter gaat voelen. Jij staat aan het roer zonder egoïstisch te zijn.