Voor wie is OBM

Voor wie is OBM

Welkom bij de OBM-club !
​OBM is voor iedereen die gedrag wilt veranderen. Of dat nu is in een bedrijfssetting, het in de begeleidingssfeer ligt of dat je je eigen gedrag wilt begrijpen en aanpassen. OBM gaat jou helpen !

Bedrijven
Organizational Behaviour Management (OBM) is uitermate geschikt voor iedereen die verantwoordelijk is voor het behalen en behouden van bedrijfsnormen (lijnfuncties). Daarnaast is OBM ook zeer goed in te zetten bij veranderingen in organisaties (change functies)
Lijnmanagers, projectleiders en consultants profiteren van OBM.

OBM is een goede aanvulling op Lean en Six Sigma omdat het handvatten biedt om de gedrágsoorzaken te achterhalen van achterblijvende performances en het geeft oplossingen om de performance weer op peil te krijgen.
BlackBelts vinden de toegevoegde waarde van OBM direct in het achterhalen van rootcauses en in het opstellen van het GOP (Gedrag Observatie Plan).

Begeleiders en handhavers
OBM is een sterke aanpak wanneer begeleiding van gedrag een grote rol speelt. OBM verschaft een gefocuste aanpak, methodes en modellen om personen nieuwe dingen, gedragingen, te leren. Daarnaast laat OBM ook gedrag afnemen. Het resultaat is dat bepaalde gedragingen zijn afgenomen en andere gedragingen zijn toegenomen. Natuurlijk geldt dat de context bepalend is voor welke gedragingen moeten toenemen en welke afnemen. En wie bepaalt dat eigenlijk ?
Hulpverleners, leraren, ouders en coaches zullen snel handigheid vinden in OBM.

Jezelf
Reageer jij op je omgeving of reageert je omgeving op jou ? OBM geeft inzicht in je eigen gedrag en het leert je om je gedrag te veranderen. Tegelijktijd leert OBM je hoe jij met je omgeving communiceert en waarom je omgeving ´op die manier´ op jou reageert. Een praktische set aan tools aan zonder psychologie ! Verandering vereist actie....of vereist het ander gedrag ? Ben jij al toe aan verandering aan jezelf ?